Recept voor ananas-advocaattaartje
20 november 2012
Het lijkt wel weer zomer in je mond, wanneer je een hap neemt van dit ananas-advocaattaartje. Fris, zoet en zonnig. Wie kan de verleiding weerstaan?
Het lijkt wel weer zomer in je mond, wanneer je een hap neemt van dit ananas-advocaattaartje. Fris, zoet en zonnig. Wie kan de verleiding weerstaan?
Voor 8 puntjes
Boodschappenlijstje:
- 6 blaadjes witte gelatineca
- 12 lange vingers
- 1 blikje ananas op sap
- 0,5 citroen
- 150 g verse roomkaas
- 125 ml slagroom
- 75 g witte basterdsuiker
- 2 dl advocaat poedersuiker
Aan de slag!
- Week de gelatine in koud water.
- Vet de bakvorm dun in met (zonnebloem) olie en bekleed de bodem met lange vingers.
- Laat de ananas uitlekken maar vang het sap op.
- Pers de halve citroen uit.
- Breng het ananassap met het citroensap aan de kook, neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
- Laat het gelatinemengsel afkoelen.
- Pureer de ananas of hak hem heel fijn en schep door het gelatinemengsel.
- Klop de slagroom stijf met de suiker.
- Schep de advocaat erdoor.
- Spatel het gelatinemengsel erdoor.
- Doe het geheel over in de bakvorm (van ca. 20 cm) zodra het begint op te stijven.
- Laat het in de koelkast (minimaal 2 uur) helemaal opstijven.
- Bestrooi de bovenkant voor het serveren met poedersuiker.
- Zonder alcohol?Vervang dan de avocaat door vanillevla.
- Wil je een frissere smaak? Kies dan voor vanillekwark.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Desirée van Dijk.