Placeholder

Recept voor ananas-advocaattaartje

Het lijkt wel weer zomer in je mond, wanneer je een hap neemt van dit ananas-advocaattaartje. Fris, zoet en zonnig. Wie kan de verleiding weerstaan?

Het lijkt wel weer zomer in je mond, wanneer je een hap neemt van dit ananas-advocaattaartje. Fris, zoet en zonnig. Wie kan de verleiding weerstaan?

Voor 8 puntjes

Boodschappenlijstje:

  • 6 blaadjes witte gelatineca 
  • 12 lange vingers
  • 1 blikje ananas op sap
  • 0,5 citroen
  • 150 g verse roomkaas
  • 125 ml slagroom
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 2 dl advocaat poedersuiker

Aan de slag!

  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Vet de bakvorm dun in met (zonnebloem) olie en bekleed de bodem met lange vingers.
  3. Laat de ananas uitlekken maar vang het sap op.
  4. Pers de halve citroen uit.
  5. Breng het ananassap met het citroensap aan de kook, neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
  6. Laat het gelatinemengsel afkoelen.
  7. Pureer de ananas of hak hem heel fijn en schep door het gelatinemengsel.
  8. Klop de slagroom stijf met de suiker.
  9. Schep de advocaat erdoor.
  10. Spatel het gelatinemengsel erdoor.
  11. Doe het geheel over in de bakvorm (van ca. 20 cm) zodra het begint op te stijven.
  12. Laat het in de koelkast (minimaal 2 uur) helemaal opstijven.
  13. Bestrooi de bovenkant voor het serveren met poedersuiker.
  14. Zonder alcohol?Vervang dan de avocaat door vanillevla.
  15. Wil je een frissere smaak? Kies dan voor vanillekwark.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Desirée van Dijk.