Recept voor andijviestamp met ananas, spekjes en kerriekip
27 januari 2015
De traditionele andijviestamp is verrassend lekker met ananas. Breng op smaak met kerrie en je zet een heerlijke maaltijd op tafel.
De traditionele andijviestamp is verrassend lekker met ananas. Breng op smaak met kerrie en je zet een heerlijke maaltijd op tafel.
Boodschappenlijstje:
- 1250 g kruimige aardappelen, geschild
- 125 g magere spekreepjes
- 300 g kipfiletblokjes
- ½ el kerriepoeder
- 1 blikje ananasblokjes op sap (230 g), uitgelekt
- 600 g andijvie, in repen
- 150 ml hete bouillon (van tablet)
Aan de slag!
- Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Giet af.
- Bak intussen de spekjes in een koekenpan zonder vet in 8-10 min. uit. Schep de spekjes uit de pan en laat het vet in de pan.
- Bak de kipfilet met de kerrie al omscheppend in het bakvet bruin en gaar. Roer de spekjes erdoor en houd warm.
- Stamp de aardappelen met een stamper en de hete bouillon tot een grove puree.
- Schep in gedeelten de andijvie erdoor.
- Verwarm al omscheppend op zacht vuur tot de andijvie begint te slinken.
- Roer de ananasblokjes erdoor en beng op smaak met peper. Verdeel de stamppot over 4 borden en verdeel de kerriekip erover.
Bereidingstijd: ca. 35 min.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Studio Bazar, H&M, Zara Home.