Placeholder

Recept voor andijviestamppot met tonijn

Ben je dol op een Hollandse stamppot? Maak dan eens deze andijviestamppot. Door er tonijn aan toe te voegen is hij nóg lekkerder!

Ben je dol op een Hollandse stamppot? Maak dan eens deze andijviestamppot. Door er tonijn aan toe te voegen is hij nóg lekkerder!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
  • 2 el pijnboompitten
  • 600 g andijvie, in reepjes
  • 2 blikjes tonijn in olijfolie (à 185 g), in stukjes
  • 8 zongedroogde tomaatjes (op olie), in reepjes
  • 100 g zwarte olijven, in ringetjes

Aan de slag!

  1. Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 min. gaar.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en schud op een bord.
  3. Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op.
  4. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree.
  5. Schep de andijvie met de tonijn, de tomaatjes, de olijven en de pijnboompitten door de puree.
  6. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.

Drie variaties:

– Vervang de andijvie door 400 g (wilde) spinazie, 1 in repen gesneden kropsla of 2 zakken rucola (à 75 g).

– Laat de tonijn achterwege en serveer de stamppot met Mediterrane worstjes, bijv. merguez van lams- en/of rundvlees.

– Vervang de tonijn door 150 g feta in blokjes.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.