Recept voor aspergetaart
19 augustus 2014
Deze aspergetaart is een heerlijk vegetarisch recept. Lekker met een gemengde salade.
Deze aspergetaart is een heerlijk vegetarisch recept. Lekker met een gemengde salade.
Vegetarisch hoofdgerecht, 3-4 personen
Boodschappenlijstje:
- 500 g witte asperges
- 3 eieren
- 125 ml crème fraîche
- 100 g belegen kaas, geraspt
- 3-4 el fijngehakte verse kruiden (bijv. peterselie, basilicum of dille)
- 2 bosuitjes, fijngehakt
- 5 vellen filodeeg (diepvries), ontdooid
- 2 el olijfolie
- Extra: ovale of rechthoekige ovenschaal (niet al te groot), ingevet
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de witte asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en snijd de houtachtige onderkanten (2-3 cm) eraf.
- Kook de asperges in een ruime pan met water en wat zout in 10-15 minuten gaar. Giet ze af en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Klop in een kom de eieren met de crème fraîche, kaas, kruiden en bosui door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrijk elk vel filodeeg dun met olie en leg ze op elkaar in de ovenschaal; laat de het deeg over de rand van de schaal hangen.
- Verdeel de asperges over het deeg en schenk er de room-kruidensaus over.
- Bak de taart in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar en goudbruin.
- Serveer met een gemengde salade.
Bereidingstijd: 20 minuten, plus 30-35 minuten oventijd.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Ikea, Dille & Kamille, Zara home.