Recept voor aubergine met mozzarella
Tekst: Vriendin
8 april 2018
Een heerlijk hoofdgerecht voor vier personen. Hmm!
Een heerlijk hoofdgerecht voor vier personen. Hmm!
Ingrediënten
• 2 aubergines
• 2 el olijfolie
• 250 ml kant-en-klare tomatensaus
• 2 bollen mozzarella, in blokjes
• 100 g geraspte grana padano.
Extra nodig: bakpapier.
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergine over de lengte in plakken van ca. 3 mm dik. Verwarm wat olijfolie in een ruime koekenpan en bak de plakken aubergine in porties aan beide kanten 1 à 2 minuten. Leg ze naast elkaar op een grote bakplaat, bekleed met bakpapier (of gebruik twee kleine bakplaten die je straks boven elkaar in de oven schuift). Bestrijk ze met de tomatensaus en verdeel er de mozzarella en grana padano over. Bestrooi ze met wat zout en peper.
Schuif de plakken aubergine in de oven en bak ze 10 tot 15 minuten, tot de kaas is gesmolten en goudbruin is. Serveer ze met knapperig brood en een grote, groene salade.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten