Placeholder

Recept voor aubergine salade met tomaat, olijven, kappertjes en rozijnen

Dit gezonde voor- of bijgerecht is supergezond en staat in een handomdraai op tafel.

Dit gezonde voor- of bijgerecht is supergezond en staat in een handomdraai op tafel.

Voor- of bijgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 5 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 3 stengels bleekselderij met groen, in boogjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 12 grote groene olijven zonder pit
  • 40 g rozijnen
  • 1 el kappertjes, uitgelekt
  • 1 el rode-wijnazijn
  • 1 grote aubergine, in blokjes

Aan de slag!

  1. Verhit 1 el olijfolie in een ruime (hapjes)pan en bak de ui ca. 3 minuten.
  2. Voeg de knoflook en bleekselderij (bewaar het selderijgroen) toe en bak ze 2 minuten al omscheppend mee.
  3. Voeg de tomatenblokjes, olijven, rozijnen, kappertjes en azijn toe en schep alles goed om.
  4. Laat de saus op matig vuur ca. 10 minuten zonder deksel sudderen.
  5. Verhit intussen in een ruime koekenpan de rest van de olie en bak de blokjes aubergine op hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend rondom goudbruin.
  6. Schep de blokjes aubergine bij de tomatensaus en laat nog ca. 4 minuten sudderen.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Dien warm of op kamertemperatuur op.
  9. Strooi het selderijgroen erover.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Ikea. Studio bazar. Zie inhoudsopgave voor Waar te koop.