Placeholder

Recept voor gevulde auberginerolletjes uit de oven

Met aubergines kun je alle kanten op. In dit recept worden ze geroosterd en gevuld met heerlijke gehaktballetjes. Hmmmm!

Met aubergines kun je alle kanten op. In dit recept worden ze geroosterd en gevuld met heerlijke gehaktballetjes. Hmmmm!

Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 20 minuten

Ingrediënten:
• 1 grote aubergine van ca. 500 g
• 1 ui, gesnipperd
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 1 blikje tomaatblokjes (400 g)
• 1 kippenbouillontablet
• ½ tl gemalen kaneel
• 1½ el ras el hanout
• 100 g gedroogde pruimen, zonder pit
• 300 g rundergehaktballetjes (rauw)
• 1 el baba ganoush
• handje verse muntblaadjes

Aan de slag:
1. Snijd de aubergine met een scherp mes in 12 lange, dunne plakken. Bestrooi ze met een beetje zout en laat 10 minuten staan. Dep ze daarna droog met keukenpapier.
2. Verhit een grillplaat op hoog vuur. Smeer de plakken aubergine in met wat olijfolie en grill ze een minuut op elke kant tot ze en mooie grillstreep hebben. Laat afkoelen en bestrooi ze met wat peper en zout. Verwarm de oven intussen voor op 180°C.
3. Fruit de ui en knoflook een paar minuten in olijfolie. Doe de tomaatblokjes erbij met 100 ml water en de bouillontablet en breng tegen de kook. Voeg de kaneel, een theelepel ras el hanout en de pruimen toe en laat 10 minuutjes zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout en schenk de saus in een ovenschaal
4. Rol de gehaktballetjes door de rest van de ras el hanout en vorm er staafjes van, net zo breed als de plakken aubergine. Rol elke gehaktstaaf in een plakje aubergine en leg ze in de tomatensaus. Gaar ze 20 minuten in het midden van de oven. Serveer met muntblaadjes.

Tip: Lekker met couscous(salade) of Turks brood.

Grilltip: Als je aubergine wilt grillen, is het handig om de plakken eerst te zouten. Zout onttrekt vocht uit de aubergine, waardoor hij makkelijker te grillen is.

Ook lekker: Thaise curry met aubergine

Productie: Tessa Klösters. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Marien.