Recept voor avocado met Hollandse garnalen
Tekst: Vriendin
25 oktober 2018
Garnalen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Dit voorgerecht met Hollandse garnalen is heerlijk én ziet er ook nog eens feestelijk uit.
Garnalen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Dit voorgerecht met Hollandse garnalen is heerlijk én ziet er ook nog eens feestelijk uit.
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
• ½ limoen
• 3 rijpe avocado’s
• 1 tomaat, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
• ½ rode peper, zaden verwijderd, fijngehakt
• paar takjes koriander, fijngehakt
• 3 el mayonaise
• 1 el ketchup
• ½ el sherry (of whisky)
• 100 g Hollandse garnalen
Ook lekker: risotto met garnalen en erwtjes
Aan de slag:
1. Pers het sap uit de limoen. Snijd de avocado’s rond de pit doormidden en wrik de pit eruit met een scherp mes. Smeer de snijvlakken van 4 avocadohelften in met limoensap (dit vertraagt het bruin kleuren).
2. Lepel het vruchtvlees uit de resterende 2 helften en hak het fijn. Meng met de tomaat, peper, de helft van de koriander en de rest van het limoensap tot een grove guacamole. Breng op smaak met zout en peper.
3. Meng in een kommetje de mayonaise, ketchup en sherry tot een cocktailsaus. Breng op smaak met zout en peper.
4. Verdeel de garnalen over de avocadohelften. Schep er een lepel guacamole op en een lepel cocktailsaus. Garneer met de rest van de koriander.
Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten