Recept voor avocadosalade met parmaham
Tekst: Vriendin
4 augustus 2011
Begin de week gezond met een lekkere salade! Deze advocadosalade met parmaham is ideaal als voorgerecht of als lunch.
Begin de week gezond met een lekkere salade! Deze advocadosalade met parmaham is ideaal als voorgerecht of als lunch.
Voorgerecht voor 1 persoon.
Boodschappenlijstje:
- 1 stronkje witlof
- handje veldsla
- 0,5 avocado, geschild en in plakjes
- 2 plakjes parmaham, in repen
- 1 el zwarte olijven zonder pit
- eventueel toast, om erbij te serveren.
Voor de dressing:
- 3 el olijfolie
- 1 el witte-wijnazijn
- 1 teen knoflook, geperst
Aan de slag!
- Meng voor de dressing alle ingrediënten door elkaar.
- Voeg zout en versgemalen peper toe.
- Haal de blaadjes van de witlof los en meng ze in een kom met de veldsla.
- Verdeel er de avocado, reepjes ham en zwarte olijven over.
- Sprenkel er de dressing over.
- Serveer eventueel met toast.
Tip:
- Wrijf de snijkant van de andere avocadohelft in met citroensap.
- Verpakt in vershoudfolie kun je deze helft nog 1 à 2 dagen in de koelkast bewaren.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: &klevering-zuid, Nijhof en Studio bazar.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten
Gezondheidsproducten spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om supplementen, natuurlijke middeltjes of cosmetische producten met gezondheidsclaims, de keuze is reuze. Maar hoe weet je wat betrouwbaar en effectief is? Betrouwbare informatie is daarbij onmisbaar. Goede bronnen waar je onafhankelijke informatie kunt vinden over medicijnen, supplementen en hun werking zoals Consumed zijn belangrijk om te gebruiken. Door je goed te informeren, kun je betere keuzes maken voor jouw gezondheid.