Recept voor Aziatische zeevruchtenfondue
8 oktober 2015
Niets zo gezellig als fonduen. Laat je inspireren door het Verre Oosten, dat is weer eens wat anders!
Niets zo gezellig als fonduen. Laat je inspireren door het Verre Oosten, dat is weer eens wat anders!
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Ingrediënten:
–500 g grote ongepelde garnalen
-2 el olie
-2 sjalotten, fijngehakt
-1 sereh, gekneusd
-75 g rijstnoedels
-300 g langoustinestaarten
-12 coquilles
-200 g bimi
-100 g peultjes
-Sojasaus en wasabimayonaise, voor erbij
-1 bosuitje, in schuine ringetjes
Voorbereiden (45 minuten)
Pel de garnalen en houd de schillen apart. Verhit in een soeppan de olie. Fruit de sjalot. Schep de garnalenschillen erdoor en bak 3 minuten mee. Voeg de sereh en 2 l water toe en breng tegen de kook. Laat de bouillon 30 minuten op laag vuur trekken. Zeef de bouillon, breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen. Kook intussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de zeevruchten met de groenten over 2 schalen. Doe de sojasaus en de wasabimayonaise in schaaltjes. Giet de noedels af, spoel onder stromend water koud en doe in een kom. Bewaar de noedels met de zeevruchten, de groenten en de dips afgedekt in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de garnalenbouillon zonder te koken. Schenk de bouillon in een fonduepan en zet op tafel. Zet de noedels, de schalen met zeevruchten, de groenten en dips rondom. Gaar de zeevruchten en de groenten in de netjes in de hete bouillon. Dip ze in de sojasaus of wasabimayonaise. Aan het eind geef je iedereen een kom, verdeel er de noedels en de bosuitjes over en schenk de hete bouillon erin.
Tip: Stukjes vis als zijn ook heerlijk voor deze zeevruchtenfondue.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Blokker, Hema, Studio Bazar, Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home