Recept voor bananencake
23 februari 2014
Komt er familie op bezoek? Maak deze heerlijke bananencake. Zelfs lekker voor de mensen die niet van banaan houden.
Komt er familie op bezoek? Maak deze heerlijke bananencake. Zelfs lekker voor de mensen die niet van banaan houden.
Cake voor 8 personen.
Boodschappenlijstje:
- 260 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 115 gram boter
- 165 gram bruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 4 rijpe bananen
- 1 theelepel kaneel
- eventueel walnoten
Aan de slag:
- Verwarm je oven voor op 175 graden.
- Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder en het zout.
- Doe de boter in een kommetje en smelt de boter in de magnetron.
- Voeg de boter, basterdsuiker, eieren, de bananen en de kaneel toe aan het bloemmengsel.
- Meng alles goed door elkaar. Voeg op het laatste moment wat gehakt walnoten toe, als je dat lekker vindt.
- Schep het beslag in een ingevette cakevorm en zet de cake vervolgens voor circa 60 minuten in de oven.
- Als de cake klaar is, laat je 'm minimaal een half uur afkoelen.
Bereidingstijd: 20 minuten + 60 minuten in de oven.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.