Recept voor bananenchips met mangodip
Tekst: Vriendin
26 augustus 2012
Heerlijke snack voor in het weekend op de bank.
Heerlijke snack voor in het weekend op de bank.
Snack voor vier personen.
Boodschappenlijstje:
- 2 onrijpe groene bakbananen
- olie om te friturenVoor de mangodip
- 1 kleine rijpe mango• 2 sjalotjes, gesnipperd
- 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
- 2 el citroensap• 0,5 tl chilipoeder
Extra: staafmixer, frituurpan (eventueel).
Aan de slag!
- Pureer voor de mangodip de mango met de sjalotjes, de gember, het citroensap en de chilipoeder tot een smeuïge puree.
- Meng er zout en peper naar smaak door.
- Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Verhit de olie om te frituren in een frituurpan of wok tot 180ºC.
- Schil de bananen met een mes; let erop dat al het groen is verwijderd.
- Schaaf het vruchtvlees in dunne plakjes van 2 mm dik.
- Frituur de plakjes banaan in porties in 1-2 minuten goudbruin.
- Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
- Bestrooi de bananenchips met zout en serveer met de mangodip.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.
Meer van Vriendin