Recept voor baskische kip
16 augustus 2016
Kip in de grill met paprika, chorizo en pittige baskische kruiden: lekker hot!
Kip in de grill met paprika, chorizo en pittige baskische kruiden: lekker hot!
Boodschappenlijstje
–1 hele kip (in 8 stukken kip snijden)
–3 rode paprika’s, gehalveerd en zaadjes verwijderd
–1 ui, in grove stukken
–1 blik gepelde tomaten (750 ml)
–250 g chorizo, in stukjes gesneden
–2 teentjes knoflook
–2 eetl. olijfolie
–100 g groene olijven, ontpit
–2 theel. verse tijm, gehakt
–½ theel. zout
-1 theel. piment d’Espelette (of chillipoeder)
Extra: grill(oven), grote (oven)schaal, plasticzakje, oven op 180° C en 220° C, wildschaar
Snijd de parika’s door de helft en leg ze onder de grill op 250° C. Keer ze regelmatig. Wanneer ze zwart worden en het vel begint los te komen zijn ze klaar (ca. 12 min.). Doe ze in een plasticzakje en laat afkoelen. Het vel haal je er makkelijk af als je ze even onder water pelt.
Verwarm de oven naar 220° C Kruid de stukken kip met verse tijm, zout en piment d’Espelette. Giet hier wat olijfolie over en leg in een ovenschotel. Voeg hier de ui en de teentjes knoflook aan toe. Zet dit alles in de oven voor ca. 40 minuten. Doe er halverwege de baktijd de stukken geroosterde paprika, de chorizo en de tomaten bij. Voeg op het laatst nog wat olijven toe.
Lekker met: rijst.
Bereidingstijd: 60 minuten