Recept voor bessentaartjes
7 mei 2012
Deze mooie bessentaartjes zijn zo gemaakt. De ongezoete crème fraîche smaakt er heerlijk bij.
Deze mooie bessentaartjes zijn zo gemaakt. De ongezoete crème fraîche smaakt er heerlijk bij.
Nagerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
- 250 g gemengde bosvruchten (diepvries), ontdooid
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 el suiker
- 125 ml crème fraîchepoedersuiker, om te bestrooien
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat.
- Vouw de randen ca. 1 cm naar binnen en druk ze aan met de tanden van een vork.
- Meng in een kom de bosvruchten met de vanillesuiker en suiker.
- Verdeel het mengsel over de plakjes bladerdeeg maar laat de randen vrij.
- Bak de taartjes 15-20 minuten in de oven goudbruin en gaar.
- Haal de taartjes uit de oven en laat ze tot lauwwarm afkoelen.
- Strooi er wat poedersuiker over.
- Roer de crème fraîche los en schep op elk taartje een dotje van de room.
Recepten:Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk.