Recept voor biefstuk met azijn
4 augustus 2011
Rare, medium of well-done? Iedereen heeft zo zo’n voorkeur. Met dit recept smaakt je biefstukje in ieder geval heerlijk door de bosuitjes en paprikasaus!
Rare, medium of well-done? Iedereen heeft zo zo’n voorkeur. Met dit recept smaakt je biefstukje in ieder geval heerlijk door de bosuitjes en paprikasaus!
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 4 geroosterde paprika’s op olie (pot), uitgelekt
- 1 teen knoflook
- 2 el rode-wijnazijn
- 6 el olijfolie
- 12 bosuitjes
- 4 biefstukjes (à 125 g).
Extra: keukenmachine of staafmixer, grillpan.
Aan de slag!
- Pureer voor de saus in een keukenmachine of met een staafmixer de paprika’s met de knoflook, azijn en 5 eetlepels olie.
- De saus is overigens ook lekker met sherryazijn in plaats van rode-wijnazijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm een grilpan voor.
- Snijd de onderkanten van de bosuitjes af; laat zo veel mogelijk groen aan de uitjes zitten.
- Bestrijk de grillpan met olie en gril de bosuitjes op de grillplaat 5-6 minuten tot ze rondom een mooi streeppatroon hebben.
- Leg ze even op een bord.
- Bestrooi de biefstukjes met zout en peper.
- Bestrijk ze dun met olie.
- Gril ze op de grillplaat ca. 2 minuten per kant tot ze rondom bruin en van binnen rosé zijn.
- Serveer de biefstukjes met de bosuitjes en paprikasaus.
Lekker met aardappelpartjes uit de oven en een tomatensalade.
Bereidingstijd: ca. 25 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk, m.m.v. Nijhof, Studio bazar.