Placeholder

Recept voor biefstuk met azijn

Rare, medium of well-done? Iedereen heeft zo zo’n voorkeur. Met dit recept smaakt je biefstukje in ieder geval heerlijk door de bosuitjes en paprikasaus!

Rare, medium of well-done? Iedereen heeft zo zo’n voorkeur. Met dit recept smaakt je biefstukje in ieder geval heerlijk door de bosuitjes en paprikasaus!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 4 geroosterde paprika’s op olie (pot), uitgelekt
  • 1 teen knoflook 
  • 2 el rode-wijnazijn
  • 6 el olijfolie
  • 12 bosuitjes
  • 4 biefstukjes (à 125 g).

Extra: keukenmachine of staafmixer, grillpan.

Aan de slag!

  1. Pureer voor de saus in een keukenmachine of met een staafmixer de paprika’s met de knoflook, azijn en 5 eetlepels olie.
  2. De saus is overigens ook lekker met sherryazijn in plaats van rode-wijnazijn.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm een grilpan voor.
  5. Snijd de onderkanten van de bosuitjes af; laat zo veel mogelijk groen aan de uitjes zitten.
  6. Bestrijk de grillpan met olie en gril de bosuitjes op de grillplaat 5-6 minuten tot ze rondom een mooi streeppatroon hebben.
  7. Leg ze even op een bord.
  8. Bestrooi de biefstukjes met zout en peper.
  9. Bestrijk ze dun met olie.
  10. Gril ze op de grillplaat ca. 2 minuten per kant tot ze rondom bruin en van binnen rosé zijn.
  11. Serveer de biefstukjes met de bosuitjes en paprikasaus.

Lekker met aardappelpartjes uit de oven en een tomatensalade.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk, m.m.v. Nijhof, Studio bazar.