Placeholder

Recept voor biefstuk met champignonsalade en verse ovenfrites

Frites uit de oven zijn veel gezonder dan uit de frituurpan. Lekker met dit recept voor biefstuk en champignonsalade.

Frites uit de oven zijn veel gezonder dan uit de frituurpan. Lekker met dit recept voor biefstuk en champignonsalade.

Boodschappenlijstje:

  • 800 g vastkokende aardappelen, geschild
  • 3 el olijfolie
  • 400 g sperziebonen, gebroken
  • 4 el fritessaus
  • 4 el yoghurt
  • 4 biefstukken
  • 1 el (room)boter
  • 250 g champignons, in vieren
  • 2 el balsamico-azijn
  • 100 g gemengde sla
  • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • Ook nodig: bakpapier

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Snijd de aardappelen in de lengte in plakken van 1 cm. dik. Snijd de plakken dan in repen van 1 cm.
  3. Meng in een kom de frites met 2 el olijfolie. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 20 min. knapperig en gaar. Schep ze halverwege om.
  4. Kook de sperziebonen in ca. 6 min. beetgaar en spoel ze af onder koud water.
  5. Klop een sausje van de fritessaus, yoghurt en zout en peper naar smaak.
  6. Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit in een koekenpan 1 el olie en 1 el boter en bak de biefstukken in 2-4 min. per kant naar wens rosé of doorbakken.
  7. Haal het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak de champignons in het achtergebleven bakvet op hoog vuur lichtbruin.
  8. Haal de pan van het vuur en roer de balsamico-azijn en 1 el water erdoor.
  9. Meng in een kom de sperziebonen, champignons, sla en ui en serveer met de ovenfrites en fritessaus. 

Bereidingstijd: ca. 30 min. 

TIP Vervang de verse frites door ovenfrites uit de diepvries.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Studio Bazar, Nijhof, Zara Home.