Recept voor biefstuk met gekarameliseerde witlof, appel en walnoten
15 juni 2017
Lekker snel klaar!
Lekker snel klaar!
Voor 4 personen
Ingrediënten:
-8 stronkjes witlof
-2 rode appels
-4 el olijfolie
-1 el vloeibare honing
-4 biefstukken à ca. 125 g
-2 handjes rucola of wilde spinazie, grofgehakt
-2 el walnoten, gehakt
Aan de slag:
Snijd de onderkant van de witlof en snijd de stronkjes in de lengterichting in 4 parten. Snijd de appels in partjes. Verhit in een hapjespan of wok 2 el olie en roerbak de witlof 3 minuten. Voeg de appel toe en roerbak 3 minuten mee. Voeg de honing toe en bak dit even mee. Verhit intussen de rest van de boter in een koekepan. Bak de biefstukken in 4-6 minuten rondom bruin. Verdeel de biefstukken over 4 borden en schep de witlof erbij. Bestrooi met de rucola en walnoten.
Bereidingstijd: 20 minuten
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home.