Recept voor biefstuk met rozemarijnfriet
10 juli 2014
Deze combinatie is altijd lekker: biefstuk met patat. Lekker met een frisse salade en mayonaise!
Deze combinatie is altijd lekker: biefstuk met patat. Lekker met een frisse salade en mayonaise!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 kg aardappelen, gewassen en geschild
- 3 el grof zeezout
- 1 takje rozemarijn
- olie, om te frituren
- 50 g roomboter
- 4 Hollandse biefstukken, op kamertemperatuur
Aan de slag!
- Snijd de aardappelen in frieten van 1 cm dikte. Was de frieten niet maar droog ze goed in een theedoek.
- Stamp voor het rozemarijnzout het grof zeezout met de naalden van het takje rozemarijn in een vijzel fijn. Of maal de rozemarijn en het zout kort met de staafmixer.
- Verhit de olie om te frituren tot 160 ºC. Bak de frieten in kleine porties 5 minuten, of tot de randen net knapperig voelen.
- Laat de frieten op een schaal met keukenrol uitlekken en bak de volgende portie. Verhit vervolgens de olie tot 180 ºC.
- Smelt in een koekenpan de boter. Bestrooi de biefstukken met zout en peper.
- Bak het vlees in 2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé. Laat de biefstukken verpakt in aluminiumfolie rusten.
- Bak ten slotte de frieten in kleine porties in de hete olie in 3-4 min. goudbruin en krokant. Laat ze op een schaal met keukenpapier uitlekken. Bestrooi de frieten met rozemarijnzout naar smaak en schud ze om.
- Leg de biefstuk op 4 borden en schep er de rozemarijnfriet bij. Lekker met een frisse salade en mayonaise.
Bereidingstijd: 40 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. de Weldaad, Dille & Kamille, Nijhof, Ikea.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.