Recept voor bietenrisotto met geitenkaas en tijm
17 december 2014
Dit vegetarische hoofdgerecht met geitenkaas en bietjes staat in 30 minuten op tafel.
Dit vegetarische hoofdgerecht met geitenkaas en bietjes staat in 30 minuten op tafel.
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 2 el olijfolie
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 300 g risottorijst
- 100 ml droge witte wijn
- 1 l groentebouillon
- 400 g geraspte bietjes (koelvers)
- 4 el crème fraîche
- 1 tl tijmblaadjes
- 150 g verse geitenkaas, in stukjes
Aan de slag!
- Verhit in een hapjespan de olijfolie.
- Fruit de sjalot. Voeg de rijst toe en bak mee tot de korrel glanzen en glazig zijn.
- Schenk de wijn in de pan en laat de rijst de wijn opnemen.
- Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen.
- Voeg de rest van de bouillon met de bietjes en 2/3 van de tijm toe. Kook de rijst zo in 15-20 min. zachtjes gaar.
- Neem de pan van het vuur en roer de crème fraîche erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Schep de risotto in 4 diepe borden. Verkruimel de geitenkaas boven de risotto en bestrooi met de tijm.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, De Weldaad, Gastronomienostalgie.