Recept voor bladerdeeghapjes met geitenkaas en parmaham
20 november 2013
Met bladerdeeg kun je alle kanten op. Maak eens deze heerlijke bladerdeeghapjes met geitenkaas en parmaham. Makkelijk om te maken en leuk om te serveren als je gasten hebt.
Met bladerdeeg kun je alle kanten op. Maak eens deze heerlijke bladerdeeghapjes met geitenkaas en parmaham. Makkelijk om te maken en leuk om te serveren als je gasten hebt.
Recept voor 2 bladerdeeghapjes.
Boodschappenlijstje:
- 2 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 2 plakjes parmaham
- 1 bosui
- 50 gram geitenkaas
- 100 gram roomkaas met kruiden
- 1,5 eetlepel melk
- snufje zout/peper
- eventueel 1 ei
Aan de slag!
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Wij maken de bladerdeeghapjes in cocottes maar je kunt de bladerdeeghapjes natuurlijk ook gewoon op een bakplaat afbakken.
- Doe 1 plakje bladerdeeg in een ingevette cocotte en doe dit vervolgens ook bij de andere cocotte.
- Snijd de parmaham en bosui in kleine stukjes.
- Roer de roomkaas los met 1 eetlepel melk en de geitenkaas, voeg vervolgens de parmaham en bosui toe.
- Roer alles goed door elkaar en breng het mengsel eventueel op smaak met een snufje zout en peper.
- Verdeel het roomkaas mengsel over de 2 cocottes.
- Vouw vervolgens het bladerdeeg naar binnen.
- Roer het ei los en smeer de bovenkant van het bladerdeeg in met het ei-mengsel.
- Zelf heb ik dit niet gedaan maar hierdoor wordt het bladerdeeg mooi goudbruin.
- Zet de bladerdeegrol of de plakjes voor circa 20-25 minuten in de oven totdat het bladerdeeg gaar is.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl