Recept voor bladerdeegkoekjes met suiker en kaneel
22 december 2013
Zet deze lekkere kerstkoekjes op tafel vlak voor Kerst. Dat wordt smullen!
Zet deze lekkere kerstkoekjes op tafel vlak voor Kerst. Dat wordt smullen!
Recept voor circa 16 bladerdeegkoekjes
Boodschappenlijstje:
- 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 3 eetlepels suiker
- halve tot 1 theelepel kaneel
- 1 ei of een beetje melk
Aan de slag!
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Steek met een koekjesvorm (bijvoorbeeld een ster of een denneboom) stukjes bladerdeeg uit.
- Leg de bladerdeegvormpjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
- Ga net zo lang door totdat je bladerdeeg op is.
- Prik met een vork een paar gaatjes in elk koekje.
- Meng in een bakje de suiker met het kaneel en klutst in een ander bakje een ei door elkaar (of doe in plaats van ei een beetje melk in een bakje).
- Smeer de bladerdeegvormpjes in met ei of melk en strooi vervolgens het suiker-kaneelmengsel over het bladerdeeg.
- Zet de bladerdeegkoekjes vervolgens voor circa 10-12 minuten in de oven.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl