Recept voor bloemkool-quinoafalafel
24 juli 2019
Deze bloemkool-quinoafalafel is binnen 25 minuten klaar. Lekker als hoofdgerecht of borrelhapje.
Deze bloemkool-quinoafalafel is binnen 25 minuten klaar. Lekker als hoofdgerecht of borrelhapje.
Snack/hoofdgerecht (16 stuks)
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten voor bloemkool-quinoafalafel
• 300 g bloemkoolrijst
• 300 g gekookte quinoa, goed uitgelekt
• 2 kleine eieren (100 g)
• 40 g maïzena
• 3 lente-uitjes, fijngesneden
• 2 tl garam masala
• 1 bosje koriander, fijngehakt
• 150 g feta, gekruimeld
• neutrale olie
• Extra nodig: mangochutney, sla en platbrood
Ook lekker: Recept voor veganistische Mexicaanse quinoaschotel
Aan de slag
- Meng de bloemkoolrijst, quinoa, eieren, maïzena, lente-ui, koriander en feta in een ruime kom tot alles goed is gemengd. Breng op smaak met zout en peper en verdeel de massa in 16 kleine burgertjes.
- Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak de burgertjes op laag vuur in ca. 8 minuten goudbruin en krokant. Voeg eventueel wat extra olie toe wanneer nodig.
- Serveer met mangochutney, sla en platbrood.
Tip: ook lekker met komkommersalade, munt en yoghurt-tahinisaus.
Ook lekker: Recept voor roti met bloemkool en kip