Placeholder

Recept voor bloemkoolcurry

Deze bloemkoolcurry is heerlijk in combinatie met rijst en in 35 minuten klaar.

Deze bloemkoolcurry is heerlijk in combinatie met rijst en in 35 minuten klaar.

Hoofdgerecht, voor 2 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 400 gram bloemkool
  • 250 gram aardappels
  • 100 gram doperwten
  • 100 ml water
  • 100 ml (Griekse) yoghurt
  • 1/4 theelepel komijn
  • 1/4 theelepel chili
  • 1/4 theelepel gember
  • snufje zout/peper
  • eventueel kun je ook een lepeltje currypasta toevoegen

 

Aan de slag!

  1. Zet een pan water op voor het koken van de aardappels en de bloemkool.
  2. Schil de aardappels en snijd de aardappels in blokjes.
  3. Als je de bloemkool en de aardappels hebt gekookt, giet je een scheut olie in een pan en bak je de aardappelblokjes met de bloemkool aan.
  4. Als je de aardappels en bloemkool helemaal gaar hebt gekookt, bak je ze ongeveer 2/3 minuten aan, samen met de komijn, chili, gember en een snufje zout/peper.
  5. Voeg vervolgens de doperwten, het water en de yoghurt toe en warm het geheel op.
  6. Na een paar minuten is je bloemkoolcurry klaar.
  7. Serveer de bloemkoolcurry eventueel met wat rijst erbij en smullen maar!

Bereidingstijd: 35 minuten.

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.