Placeholder

Recept voor bloemkoolpizza met lentegroente

Je kunt meer met bloemkool maken dan je denkt. Wat dacht je van deze bloemkoolpizza met lentegroente? Makkelijk, lekker én supergezond!

Je kunt meer met bloemkool maken dan je denkt. Wat dacht je van deze bloemkoolpizza met lentegroente? Makkelijk, lekker én supergezond!

Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 50 minuten

Ingrediënten:
• 1 bloemkool (circa 1200 g)
• 2 eieren, losgeklopt
• 200 g tomaatblokjes, uit blik
• 50 g jonge bladspinazie
• 150 g mini-mozzarellabolletjes, uitgelekt
• 25 g pompoenpitten
• ½ rode peper, in dunne ringetjes
• handje verse basilicumblaadjes
• 4 el extra vierge olijfolie
Extra nodig: keukenmachine, 2 bakplaten, bakpapier

Probeer ook eens een panpizza met mozzarella en jalapeñopeper

Aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de bloemkool in kleine roosjes (je hebt zo’n 750 g bloemkoolroosjes nodig) en maal ze fijn in de keukenmachine. Spreid het kruim uit op een bakplaat met bak papier en laat 25 minuten drogen in de oven. Hussel halverwege even door.
2. Doe de bloemkool in een kom en meng er de eieren en een snufje zout doorheen. Vorm 4 ronde pizzabodems van zo’n 15-20 cm op twee bakplaten met bakpapier. Bak ze 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
3. Verdeel de tomaatblokjes over de bloemkoolbodems. Verdeel de helft van de spinazieblaadjes erover, de mozzarella, pompoenpitten en rode peper. Zet terug in de oven en bak nog 10 minuten.
4. Verdeel de rest van de spinazie over de pizza’s en bestrooi met verse basilicum. Serveer de pizza’s in puntjes.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.

Ook lekker: pizza met portobello’s