Placeholder

Recept voor bloemkoolsoep kip en kerrie

Even geen uren tafelen, maar lekker op de bank met warme kop goedgevulde soep!

Even geen uren tafelen, maar lekker op de bank met warme kop goedgevulde soep!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:
2 el olijfolie
-300 g kipfilet, in blokjes
-1 ui, gesnipperd
-1 el milde kerriepoeder
-800 g bloemkool, in stukken
-1 liter kippenbouillon (van tablet)
-1 handje koriander, grofgehakt
-4 stuks sesam knäckebröd

Aan de slag:
Verhit 1 el olie in een ruime (soep)pan en bak de kipblokjes rondom goudbruin. Bestrooi met zout en peper en schep ze uit de pan. Doe de rest van de olie, ui en kerriepoeder in de pan en bak alles zachtjes ca. 5 minuten. Voeg de bloemkool en bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 10-12 minuten zachtjes koken tot de bloemkool gaar is. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de kip toe en schep vervolgens de soep in 4 kommen. Bestrooi met de koriander en serveer met het knäckebröd.

Bereidingstijd: 30 minuten

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.