Recept voor BLT-pita’s met kip
12 juli 2013
Lekker om mee te nemen naar het strand en zo gemaakt!
Lekker om mee te nemen naar het strand en zo gemaakt!
Lunchgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 2 el olijfolie
- 8 plakjes bacon
- 1 flinke kipfilet, in reepjes
- 4 maaltijdpita's (of 8 pitabroodjes)
- handvol ijsbergsla
- 2 tomaten, in plakjes
- 4 el guacamole
Aan de slag!
- Verhit in een koekenpan de olijfolie.
- Bak de plakjes bacon krokant uit.
- Leg ze op een bord met keukenpapier om uit te lekken.
- Bestrooi de kipreepjes met zout en peper naar smaak en bak ze het baconvet in 4 min. goudbruin en gaar.
- Leg ze bij de bacon.
- Rooster de pitabroodjes in de broodrooster goudbruin.
- Snijd ze open.
- Vul de pitabroodjes met een beetje sla, 2 plakjes tomaat, de bacon en de kipreepjes.
- Schep er een lepel guacamole bij.
- Neem de pitabroodjes in een gesloten trommel gekoeld mee.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.