Placeholder

Recept voor boerderijtaart

Is jouw zoon of dochter binnenkort jarig? Maak dan deze prachtige boerderijtaart. Succes gegarandeerd!

Is jouw zoon of dochter binnenkort jarig? Maak dan deze prachtige boerderijtaart. Succes gegarandeerd!

Taart, 10 personen

Boodschappenlijstje:

  • 6 eieren
  • 150 g suiker + extra
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 g bloem, gezeefd
  • 400 ml slagroom
  • 1/2 zakje slagroomversteviger
  • 1 banaan
  • 1 trosje druiven
  • 1 handpeer
  • citroensap
  • 2 pakken lange nekken (koekjes, à 150 g)
  • 1 pak krokovlokken (groen/bruin, Venz rimboe)
  • dierensnoep, bijv. apenkoppen, biggetjes, boerderijdrop
  • Extra: keukenmachine of mixer met gardes, bakplaat bekleed met bakpapier, schone theedoek

 

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC.
  2. Klop in de keukenmachine of met de mixer de eieren met de suiker, de vanillesuiker en het bakmeel tot een dikke blanke crème die als een dik lint van de gardes loopt.
  3. Spatel het bakmeel erdoor.
  4. Schenk het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Strijk het beslag met een paletmes glad tot een dikte van 1,5 cm.
  6. Bak de deegbodem in de voorverwarmde oven in 15-20 min. lichtbruin en gaar.
  7. Leg een schone theedoek op het werkvlak en bestrooi met suiker.
  8. Keer de bakplaat boven de doek en trek het bakpapier voorzichtig van het deeg.
  9. Laat de deegbodem afkoelen.
  10. Klop intussen de slagroom met de slagroomversteviger en suiker naar smaak stijf.
  11. Maak het fruit schoon, snijd klein en besprenkel de banaan en peer met een beetje citroensap zodat het mooi van kleur blijft.
  12. Halveer de biscuitbodem en snijd de randen bij.
  13. Bestrijk 1 deeghelft met de helft van de slagroom en verdeel er het fruit over.
  14. Leg er de andere deeghelft op.
  15. Bestrijk de zijkant en de bovenkant met de rest van de slagroom.
  16. Breek de koekjes in stukken en zet ze tegen de rand in de slagroom zodat het boerenerf een hekje krijgt.
  17. Bestrooi de bovenkant met de vlokken en versier met het snoepgoed en eventueel een wat (klein) boerderijspeelgoed.

Bereidingstijd: 1 uur, plus 15-20 minuten oventijd.

Tip: Bak de deegbodem op een rustig moment en bewaar goed verpakt in vershoudfolie op een koele, donkere plaats (1-2 dagen) of in de diepvries (3-4 weken).

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Studio Bazar, Ikea, Hema, Rice, Dille & Kamille,