Recept voor boerenfruitcake
2 augustus 2013
Een frisse, fruitige cake waar je het hele weekend van kunt genieten.
Een frisse, fruitige cake waar je het hele weekend van kunt genieten.
Voor 10 personen
Boodschappenlijstje:
- 200 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 200 g suiker
- 3 eieren
- 200 g bloem
- 10 g bakpoeder
- 3 el melk
- 200 g fruit, bijv. frambozen en/of rode bessen
- poedersuiker
- Extra: mixer met gardes of keukenmachine, lage bak- of brownievorm (28 x 18 cm) bekleed met bakpapier
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Klop met de mixer of in de keukenmachine de boter met de suiker en een snuf zout zacht en romig.
- Klop er een voor een de eieren door.
- Voeg het volgende ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
- Klop tenslotte de melk erdoor.
- Zeef de bloem met de bakpoeder boven de kom en mix tot een glad beslag.
- Mix er tenslotte de melk door.
- Schenk het beslag in de vorm.
- Verdeel het fruit over het beslag.
- Bak de cake in de voorverwarmde oven in 40 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de cake afkoelen, bestuif met poedersuiker en snijd in blokjes.
Bereidingstijd: 20 minuten. Oventijd: 40 minuten, plus afkoelen.
Tip Ook bramen, blauwe bessen, stukjes appel of peer, partjes pruimen of abrikozen en (ontpitte!) kersen zijn geschikt om over het beslag te verdelen.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.
Klik hier voor meer recepten.