Recept voor bonbons van chocolade en citroengras
Tekst: Vriendin
4 augustus 2011
Bonbons… Heerlijk! Zullen jouw zelfgemaakte bonbons die van de chocolaterie overtreffen?
Bonbons… Heerlijk! Zullen jouw zelfgemaakte bonbons die van de chocolaterie overtreffen?
Voor ca. 12 stuks.
Boodschappenlijstje:
- 200 g pure chocolade, in stukjes
- 50 ml slagroom
- 50 g roomboter
- 1 flinke tl citroengraspoeder (sereh)
- cacaopoeder, om te bestrooien
Extra: klein vierkant schaaltje, ingevet.
Aan de slag!
- Smelt de chocolade in een kom die boven een pan met zacht kokend water hangt (au bain marie).
- Meng er de slagroom, boter en sereh door.
- Schenk het chocolademengsel in een schaaltje.
- Bestrooi de bovenkant dun met cacaopoeder.
- Laat afgedekt in de koelkast in minimaal 2 uur hard worden.
- Snijd de chocolade in blokjes en leg ze op een bordje.
- Bewaar de bonbons tot gebruik in de koelkast.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten.
Tekst: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Nijhof, Studio bazar.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten
Gezondheidsproducten spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om supplementen, natuurlijke middeltjes of cosmetische producten met gezondheidsclaims, de keuze is reuze. Maar hoe weet je wat betrouwbaar en effectief is? Betrouwbare informatie is daarbij onmisbaar. Goede bronnen waar je onafhankelijke informatie kunt vinden over medicijnen, supplementen en hun werking zoals Consumed zijn belangrijk om te gebruiken. Door je goed te informeren, kun je betere keuzes maken voor jouw gezondheid.