Recept voor bonensalade met chorizo
Tekst: Vriendin
23 augustus 2012
Een zomerse salade met een pittige bite door de gebakken chorizo.
Een zomerse salade met een pittige bite door de gebakken chorizo.
Maaltijdsalade voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 ui, in dunne ringen
- 3 el witte wijnazijn• 6 el olijfolie
- 300 g panklare sperziebonen
- 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
- 1 rode paprika, in reepjes
- 300 g jonge bladspinazie
- 2 rijpe avocado’s, geschild en in plakjes
- 200 g chorizo, in dunne plakjes
- stokbrood, om erbij te serveren
Aan de slag!
- Meng de ui met de azijn en olijfolie in een grote schaal.
- Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Kook de sperziebonen, in een pan met water en wat zout, in 5-7 minuten beetgaar.
- Giet ze af en laat ze uitlekken. Meng de sperziebonen, kikkererwten, paprika, spinazie en avocado met de uiendressing.
- Bak de plakjes chorizo in een droge antiaanbakpan licht goudbruin.
- Verdeel de chorizo en het vrijgekomen vet over de salade.
Serveer met stokbrood.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.
Meer van Vriendin