Placeholder

Recept voor bosvruchten deluxe

Zin om op zondag lekker te bakken? Deze spektakeltaart is helemaal niet zo moeilijk en superleuk om te maken.

Zin om op zondag lekker te bakken? Deze spektakeltaart is helemaal niet zo moeilijk en superleuk om te maken.

gebak, 10 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 pak kwarktaart aardbei (bijv. Dr. Oetker)
  • 60 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 500 g volle kwark
  • 250 ml slagroom
  • 300 g chocoladesticks (AH of chocolatier)
  • 250 g bosvruchten, bijv. aardbeien, frambozen, bramen, rode en/of blauwe bessen
  • 2 el muntblaadjes
  • poedersuiker, om te bestrooien
  • Extra: springvorm (20 cm ø), bakpapier, paperclip

Aan de slag!

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier. Zet de rand erop en sluit. Zet tegen de binnenkant van de vorm een dubbelgevouwen brede rand bakpapier zodat de rand verhoogd wordt. Zet het bakpapier vast met een paperclip.
  2. Maak de kwarktaart volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de taart 3 uur in de koelkast opstijven. Maak intussen het fruit schoon en was voorzichtig.
  3. Verwijder de vorm en trek de bakpapierrand van de taart. Druk tegen de rand van de taart de chocoladesticks. Snijd de sticks eventueel bij maar laat ze een paar centimeter boven de taart uitsteken.
  4. Top de taart verder met het fruit en de munt. Bestrooi met poedersuiker.

Tip Door een kleinere springvorm te gebruiken, wordt de taart hoger en meteen een stuk spectaculairder.

Tip Je kunt de chocoladesticks stevig tegen de taartrand plakken met een beetje jam of slagroom. Of bind een mooi lint om de taart.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Wachten: 3 uur.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille, Studio Bazar.