Recept voor boterkoek met pijnboompitten en anijsroom
4 augustus 2012
Lekker! Onze goede oude boterkoek met een moderne twist.
Lekker! Onze goede oude boterkoek met een moderne twist.
Gebak, 10 á 12 personen.
Boodschappenlijstje
- 225 g bloem
- 225 g boter
- 225 g fijne suiker
- rasp van 1 sinaasappel
- 2 eieren, losgeklopt
- 80 g pijnboompitten
- 200 ml slagroom
- 5 el gestampte muisjes
- Extra nodig: boterkoekvorm of springvorm, ingevet.
Aan de slag!
- Verwarm de over voor op 200˚C.
- Meng in een kom de bloem, boter, suiker, het sinaasappelrasp en tweederde van het ei.
- Kneed het geheel snel tot een soepel deeg.
- Druk het deeg in de vorm en strooi er de pijnboompitten over.
- Druk de pitten een beetje in het deeg en bestrijk de bovenkant van de koek met de rest van het ei.
- Bak de boterkoek in het midden van de oven in 20-25 minuten tot hij net gaar en goudbruin is.
- Klop de slagroom stijf en meng er de gestampte muisjes door.
- Serveer de koek in punten met een toefje anijsroom.
Credits
Recepten: Femke de Winter. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.