Recept voor broccoli-spinaziesoep
4 maart 2019
Soep is altijd goed! En deze broccoli-spinaziesoep valt bij iedereen in de smaak. In minder dan een halfuur staat hij op tafel.
Soep is altijd goed! En deze broccoli-spinaziesoep valt bij iedereen in de smaak. In minder dan een halfuur staat hij op tafel.
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten.
Ingrediënten
- 1 el olijfolie, plus extra
- 1 ui, gesnipperd
- 500 g broccoli, in roosjes
- 300 g kruimige aardappels, geschild en in blokjes
- 1,2 l warme groentebouillon
- 2-3 flinke handen verse spinazie
- 125 ml crème fraîche
- 8 sneetjes stokbrood
- 100 g blauwe kaas
- Extra nodig: staafmixer
Probeer ook eens deze groentesoep met pesto
Aan de slag
1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 2-3 minuten op matig vuur. Voeg de broccoli en aardappels toe.
2. Schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep op matig vuur 10-15 minuten koken tot de aardappels gaar zijn.
3. Kook de spinazie kort mee tot hij is geslonken. Pureer de soep met een staafmixer.
4. Meng er de crème fraîche door en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
5. Rooster de sneetjes stokbrood in een broodrooster goudbruin. Sprenkel er wat olijfolie over en verkruimel de kaas erover.
6. Schenk de soep in kommen en leg in elke kom 2 kaasbruschetta’s. Serveer er eventueel nog extra stokbrood bij.
Productie: Tessa Klösters. Fotografie: Peter Kooijman.
Ook lekker: roergebakken broccoli met kip