Recept voor broccolistamppot met brie
3 maart 2015
Het is weer eens wat anders: een stamppot met brie erdoor. Yum!
Het is weer eens wat anders: een stamppot met brie erdoor. Yum!
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje
- 1,5 kg kruimige aardappelen
- 800 g broccoli, in roosjes en steel in plakjes
- 150 ml kookroom light (flesje 250 ml)
- 2 tl provençaalse kruiden
- 75 g walnoten, grof gebroken
- 200 g brie, in blokjes
Aan de slag!
- Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar.
- Leg na 10 min. de broccoli erop.
- Verwarm de kookroom met de kruiden in een steelpan.
- Giet de aardappelen met de broccoli af.
- Voeg de tijmroom toe en stamp grof.
- Schep de brie met de walnoten en zout en peper naar smaak door de stamppot.
Drie variaties:
- Vervang de helft van de broccoli door bloemkool.
- Vervang voor een pittige stamppot de brie door roquefort (blauwaderkaas).
- Schep de stamppot in een ovenschaal, leg er de plakjes brie op en laat de kaas onder de hete ovengrill smelten. Sprenkel er voor serveren nog een beetje honing over.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.