Recept voor broccolitaart met feta
6 februari 2017
De week begin je goed met deze broccolitaart met feta!
De week begin je goed met deze broccolitaart met feta!
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 400-500 g broccoliroosjes
- 2 el olijfolie, plus extra
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 3 eieren
- 300 g feta, verkruimeld
- 8 zongedroogde tomaten op olie, in kleine stukjes
- 1 pak filodeeg (diepvries, 225 gram), ontdooid
- Extra: pureestamper, kwastje, ingevette rechthoekige bakvorm (ca. 20 x 30 cm)
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Kook de roosjes broccoli in een pan met water en zout 6-7 minuten.
- Laat ze uitlekken in een vergiet.
- Verhit de olie in een hapjespan of ruime koekenpan en bak de ui en knoflook 2 minuten.
- Voeg de broccoliroosjes toe en bak ze 1 minuut mee.
- Schep ze in een schaal en prak de broccoli grof met een pureestamper.
- Klop in een kom de eieren met de feta los.
- Voeg zout en peper toe.
- Meng het broccolimengsel samen met de gedroogde tomaatjes door het eimengsel.
- Bestrijk met een kwastje de helft van de deegvellen dun met olie en leg ze op elkaar in de bakvorm.
- Verdeel er het broccolimengsel over.
- Bestrijk de rest van de deegvellen ook met olie en leg ze op elkaar op de vulling.
- Snijd het deeg in 12-16 rechthoekjes en bak de taart ca. 30 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- Laat 10 minuten voor het aansnijden staan.
- Lekker met een tomatensalade.
Tip: Filodeeg heeft de minste kans op scheuren als je het in de verpakking in de koelkast in enkele uren laat ontdooien.
Bereidingstijd: 20-25 minuten, plus 40 minuten oventijd en rusten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.