Placeholder

Recept voor broodje bal deluxe

Een simpel recept voor als je weinig tijd hebt om te koken, maar wel iets warms wilt eten: een stokbroodje bal deluxe met truffel-paddenstoeltapenade.

Een simpel recept voor als je weinig tijd hebt om te koken, maar wel iets warms wilt eten: een stokbroodje bal deluxe met truffel-paddenstoeltapenade.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 3 eieren
  • 1 el truffel-paddenstoeltapenade*
  • 3 el mayonaise
  • 4 gebraden slagersgehaktballen (slager)
  • 4 stukken stokbrood (van ca. 20 cm)
  • 8 blaadjes kropsla
  • 1 kleine rode ui, in ringen

* verkrijgbaar bij grotere supermarkten

Aan de slag!

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Meng de tapenade door de mayonaise. Voeg peper naar smaak toe. Laat de eieren onder koud stromend water schrikken.
  2. Pel de eieren en snijd ze in plakjes. Snijd ook de gehaktballen in plakken.
  3. Snijd de stukken stokbrood open en besmeer ze met de truffelmayonaise.
  4. Beleg het stokbrood met de kropsla, het gehakt, de uiringen en plakjes ei.
  5. Bestrooi met zout en peper naar smaak.

Tip: Zo'n luxe stokbroodje met dikke plakjes gehakt kun je uiteraard ook maken met gebraden gehaktballen uit eigen pan. Laat de gehaktballen goed afkoelen zodat je er makkelijk plakken van kunt snijden.

Extra deluxe: Vervang de uiringen door gebakken paddenstoelen.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Juffrouw splinter, Nijhof, Dille & Kamille, Zara home, Studio Bazar.