Recept voor browniecarré met kersen
15 juni 2014
Op zoek naar lekker gebak of een toetje? Deze brownie met kersen ziet er niet alleen heel lekker uit, dat is ‘ie ook!
Op zoek naar lekker gebak of een toetje? Deze brownie met kersen ziet er niet alleen heel lekker uit, dat is ‘ie ook!
Gebak, 8 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 pak brownies choco (360 g, Dr. Oetker)
- 50 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 250 g mascarpone
- 125 ml slagroom
- 3 el suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 el kirsch
- 1 pot kersen op siroop (350 g), uitgelekt
- 50 g pure chocolade, in flinters gehakt
- Extra: mixer met gardes
Aan de slag:
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Vouw de bakvorm volgens de aanwijzingen.
- Klop met de mixer de boter romig. Voeg de browniemix en 100 ml water toe en klop zachtjes tot een glad beslag. Mix het beslag nog 1 min. op de hoogste stand en schep in de vorm.
- Bak de chocoladekoek in de voorverwarmde oven in 40 min. bruin en gaar. Laat de koek in de vorm afkoelen. Klop intussen de mascarpone met de slagroom, de suiker en de vanillesuiker tot een dikke romige crème.
- Halveer de chocoladekoek horizontaal. Besprenkel de onderste helft met de kirsch. Schep er de helft van de mascarponecrème en kersen op.
- Dek af met de bovenste helft. Verdeel de rest van de crème en de kersen erover. Bestrooi met de chocoladeflinters. Zet de carré 1 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd 'm met een nat mes in mooie plakken.
Tip: Vervang de kersen door verse frambozen en neem frambozenlikeur in plaats van kirsch.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Oventijd: 40 minuten, plus afkoelen.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille & Kamille, Studio Bazar.