Recept voor bruschette met tapenade, mozzarella en courgette
26 september 2014
Een lekker hapje voor de vrijdagavond op de bank of voor een verjaardag: bruschette met tapenade, mozzarella en courgette. Binnen 15 minuten gemaakt!
Een lekker hapje voor de vrijdagavond op de bank of voor een verjaardag: bruschette met tapenade, mozzarella en courgette. Binnen 15 minuten gemaakt!
Hapje, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 4-8 sneeën lekker brood (afhankelijk van de grootte)
- olijfolie, om te besprenkelen
Voor het beleg:
- 1 el olijfolie
- ½ courgette, in kleine blokjes
- enkele takjes tijm, blaadjes gerist (of 1 tl gedroogde tijm)
- 3-4 el tapenade van zongedroogde tomaten (bakje of potje)
- 1 bol (buffel)mozzarella, in plakjes
Aan de slag!
- Verwarm de ovengrill voor.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de blokjes courgette samen met de tijm al omscheppend tot ze zacht en lichtbruin zijn. Strooi er wat zout en peper over.
- Leg de broodjes op een bakblik of rooster, schuif ze vlak onder de grill en rooster ze goudbruin; keer ze halverwege. Besprenkel het brood met wat olijfolie.
- Besmeer de sneetjes brood met de tapenade. Verdeel er de plakjes mozzarella en de blokjes courgette over. Bestrooi met wat peper.
Bereidingstijd: 15 minuten.
Variatietip: Gebruik ricotta, zachte geitenkaas of plakjes Hollandse geitenkaas in plaats van mozzarella. Ook lekker met verse blokjes tomaat in plaats van courgette.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille, Studio Bazar.