Placeholder

Recept voor bruschette met tapenade, mozzarella en courgette

Een lekker hapje voor de vrijdagavond op de bank of voor een verjaardag: bruschette met tapenade, mozzarella en courgette. Binnen 15 minuten gemaakt!

Een lekker hapje voor de vrijdagavond op de bank of voor een verjaardag: bruschette met tapenade, mozzarella en courgette. Binnen 15 minuten gemaakt!

Hapje, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 4-8 sneeën lekker brood (afhankelijk van de grootte)
  • olijfolie, om te besprenkelen

Voor het beleg:

  • 1 el olijfolie
  • ½ courgette, in kleine blokjes
  • enkele takjes tijm, blaadjes gerist (of 1 tl gedroogde tijm)
  • 3-4 el tapenade van zongedroogde tomaten (bakje of potje)
  • 1 bol (buffel)mozzarella, in plakjes

Aan de slag!

  1. Verwarm de ovengrill voor.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de blokjes courgette samen met de tijm al omscheppend tot ze zacht en lichtbruin zijn. Strooi er wat zout en peper over.
  3. Leg de broodjes op een bakblik of rooster, schuif ze vlak onder de grill en rooster ze goudbruin; keer ze halverwege. Besprenkel het brood met wat olijfolie.
  4. Besmeer de sneetjes brood met de tapenade. Verdeel er de plakjes mozzarella en de blokjes courgette over. Bestrooi met wat peper.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Variatietip: Gebruik ricotta, zachte geitenkaas of plakjes Hollandse geitenkaas in plaats van mozzarella. Ook lekker met verse blokjes tomaat in plaats van courgette.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille, Studio Bazar.