Placeholder

Recept voor bruschette met zalm en rucolapesto

Dit hapje is snel en makkelijk te maken. Lekker voor tussendoor op de luie zondag!

Dit hapje is snel en makkelijk te maken. Lekker voor tussendoor op de luie zondag!

Hapje, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 4-8 sneeën lekker brood (afhankelijk van de grootte)
  • olijfolie, om te besprenkelen

Voor het beleg:

  • 50 g geroosterde pijnboompitten, plus extra
  • een handje rucola, plus extra
  • een handje basilicumblaadjes
  • 50 g geraspte parmezaanse kaas (of grano padano)
  • 75 ml olijfolie
  • citroensap, naar smaak
  • 75-100 g gerookte zalm
  • Extra: staafmixer

Aan de slag!

  1. Verwarm de ovengrill voor.
  2. Maak de pesto. Pureer in de beker van een staafmixer de pijnboompitten samen met de rucola, basilicum, kaas en olijfolie. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  3. Leg de broodjes op een bakblik of rooster, schuif ze vlak onder de grill en rooster ze goudbruin; keer ze halverwege. Besprenkel de broodjes met wat olijfolie.
  4. Beleg de sneetjes brood met plakjes gerookte zalm. Schep er wat van de pesto op. Garneer met wat rucolablaadjes en pijnboompitten.

Bereidingstijd: 15-20 minuten.

Variatietip: Maak de pesto met andere kruiden, bijvoorbeeld met een mengsel van koriander en basilicum. Voor vegetarische bruschette kun je de broodjes ook met plakjes mozzarella, tomaat en de pesto beleggen.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille, Studio Bazar.