Recept voor bulghursalade
24 juni 2017
Turks recept. Lekker met pide (Turks brood).
Turks recept. Lekker met pide (Turks brood).
Ingrediënten: 1 groentebouillontablet • 200 g bulghur • 40 g peterselie •
40 munt • 40 g koriander • 1 ingelegde citroen* • 1 citroen • 4 trostomaten • 1 komkommer • 50 g ongepelde amandelen • 1⁄2 romainesla
Bereidingstijd: 30 minuten Afkoeltijd: 30 minuten
*In zout ingelegde citroenen kun je kopen bij een Turkse of Marokkaanse winkel. Kun je ze niet vinden, gebruik dan het rasp van één extra citroen.
Breng 300 ml water met de groente bouillon aan de kook. Meng de bulghur goed met een lepel olie en voeg toe zodra het water kookt. Laat de bulghur afgedekt 10 minuten koken op laag vuur. Draai het vuur uit en laat nog 30 minuten afgedekt staan. Hak intussen de kruiden en ingelegde citroen jn. Rasp de verse citroen en pers het sap eruit. Hak de tomaten in kleine stukjes en snijd de komkommer in blokjes. Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter tot ze hun geur afgeven. Laat even afkoelen en hak ze grof. Schep de bulghur in een ruime kom en schep los met de rest van de olie. Schep de kruiden, ingelegde citroen, citroensap en rasp, tomatenblokjes en komkommer erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Haal de bladeren van de sla los en verdeel ze over een schaal. Schep de salade erop en bestrooi met de amandelen.