Recept voor caesarsalade met bacon en croutons
7 juni 2014
Weinig tijd om te koken? Een salade is altijd goed, zoals deze caesarsalade met bacon en croutons!
Weinig tijd om te koken? Een salade is altijd goed, zoals deze caesarsalade met bacon en croutons!
Boodschappenlijstje
- 4 eieren
- 3 el halfvette mayonaise
- 3 el yoghurt
- 1 el (dijon)mosterd
- 1 teen knoflook, geperst
- 3 el olijfolie
- 2 snee (maïs)brood, in blokjes
- 75 g bacon, in dikke plakjes
- 1 krop Romaine sla (ca. 500 gram), harde nerven verwijderd
- 300 g diepvries doperwten (ontdooid)
- Ook nodig: grillpan
Aan de slag
- Kook de eieren in kokend water in 7 min. net hard, laat ze schrikken en pel ze.
- Meng in een kommetje de mayonaise, yoghurt, mosterd en knoflook door elkaar. Voeg als de dressing te dik is 1-2 el warm water toe. Breng op smaak met zout en peper. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de broodblokjes goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Verhit 1 el olie en bak de bacon knapperig. Verdeel in stukjes. Scheur boven een schaal de sla in stukken.
- Schep de doperwten en dressing erdoor. Verdeel over 4 borden en leg op elk bord in het midden een ei.
- Snijd met een mesje het ei aan de bovenkant in. Bestrooi met versgemalen peper. Verdeel de bacon erover en serveer met de croutons.
Tip: Bacon calorierijk? Nee hoor: bacon bevat, afhankelijk van de dikte van het vetrandje, 190 tot 240 kcal per 100 gram. En minder als je het even uitbakt.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Tip: Bestrooi met ringetjes bosui.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Zara-home, Nijhof, Studio Bazar, Ikea, Dille & kamille.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.