Recept voor Caesarsalade met stokbrood en kruidenkaas
11 mei 2017
Eet deze salade als frisse lunch of als hoofdgerecht!
Eet deze salade als frisse lunch of als hoofdgerecht!
Ingrediënten
• 4 eieren
• 3 el olijfolie
• 8 plakjes bacon
• 2 el halfvette mayonaise
• 1 el citroensap
• 1 ansjovisfilet, fijngesneden
• 1 romaine-sla, in stukken gescheurd
• 1 rode ui, fijngehakt
• 1 Frans stokbrood
• 125 g zuivelspread light met knoflook en fijne kruiden, bijv. Paturain
Kook de eieren in kokend water in 7 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze. Verhit in een koekepan 1 eetlepel olie en bak de bacon knapperig. Verdeel ze in stukjes. Klop een dressing van de mayonaise, 2 eetlepels olie, het citroensap, de ansjovis en peper naar smaak. Verdeel de sla en rode ui over 4 borden en verdeel de bacon erover. Halveer de eieren en verdeel ze over de salade. Besprenkel de salade met de dressing. Snijd het brood in dunne sneetjes en serveer met de kruidenkaas.
Bereidingstijd: 20 minuten