Recept voor cake met gegrilde perziken en mascarpone
18 juni 2014
Een stukje cake als nagerecht doet het altijd goed. Maar met mascarpone en perziken erbij wordt het net even specialer.
Een stukje cake als nagerecht doet het altijd goed. Maar met mascarpone en perziken erbij wordt het net even specialer.
Nagerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 125 g mascarpone
- 2 el poedersuiker
- sap en rasp van ½ citroen
- 4 rijpe perziken, gehalveerd en pit verwijderd
- 4 plakken cake
- 100 g bosbessen
Aan de slag!
- Meng in een kom de mascarpone met de poedersuiker, citroensap en citroenrasp. Zet tot gebruik in de koelkast.
- Leg de perzikhelften met de snijkanten op een ingevet rooster boven een matig-hete BBQ. Gril ze ca. 2 min per kant tot ze mooi goudbruin en zacht zijn. Leg de plakken cake ook kort op de gril tot ze een mooi streeppatroon hebben.
- Verdeel de cake en perziken over borden en schep er de citroenmascarpone op. Garneer met de bosbessen.
Bereidingstijd: 15-20 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. H&M, Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.