Recept voor cakejes met romige citroenvulling
4 augustus 2011
Voor als je iets te vieren hebt, of iets bijzonders op tafel wil zetten als zoete snack. Deze mooie zomerse traktatie past ook goed bij een High Tea! Door de citroen blijft het lekker fris.
Voor als je iets te vieren hebt, of iets bijzonders op tafel wil zetten als zoete snack. Deze mooie zomerse traktatie past ook goed bij een High Tea! Door de citroen blijft het lekker fris.
Voor 12 cakejes.
Boodschappenlijstje:
- 125 g zachte boter
- 175 g witte basterdsuiker
- 3 eieren
- 50 ml melk
- 200 g zelfrijzend bakmeel
Voor de vulling:
- 1 biologische citroen
- 125 g mascarpone
- 50 g poedersuiker, plus extra om te bestrooien
Extra: muffinblik met 12 uitsparingen, 12 papieren cakevormpjes.
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 175 ºC.
- Verdeel 12 papieren vormpjes over de uitsparingen in een muffinblik.
- Klop in een kom de boter met de suiker romig.
- Voeg één voor één de eieren toe en klop het mengsel luchtig.
- Meng er de melk en een mespunt zout door.
- Zeef het meel erboven en meng het geheel tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag over de vormpjes.
- Bak de cakejes ca. 25 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
- Boen voor de vulling de citroen goed schoon en rasp er boven een kommetje de schil dun af (alleen het geel).
- Pers 1 helft van de citroen uit.
- Klop in een kommetje de mascarpone met het citroenraspsel, het citroensap en de poedersuiker door elkaar.
- Snijd de bovenkanten van de cakejes en hol ze een klein beetje uit.
- Verdeel het mascarponemengsel over de cakejes en zet de dekseltjes er weer op.
- Bestrooi met poedersuiker.
Bereidingstijd: 20 minuten, plus 25 minuten bakken.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v.: Nijhof, Studio Bazar, Ikea.