Recept voor calzone met salami en groenten
Tekst: Vriendin
27 maart 2012
Deze pizza is rijkelijk gevuld met courgette, paprika, salami en kaas.
Deze pizza is rijkelijk gevuld met courgette, paprika, salami en kaas.
Hoofdgerecht voor 2 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 0,5 blik tomatenblokjes (à 400 g)
- 100 g salami, in reepjes
- 1 tl oregano
- 0,5 pak mix voor pizzabodem (à 450 g)
- 1 bol mozzarella, in plakjes
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 225ºC.
- Verhit de olie in een ruime koekenpan of hapjespan en fruit de ui een minuut.
- Voeg de blokjes paprika en courgette toe en roerbak het geheel ca. 5 minuten tot de groenten zacht zijn.
- Meng er de tomatenblokjes, salami en oregano door en laat de saus nog 4-5 minuten zacht pruttelen tot het meeste vocht is verdampt.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Bereid het deeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verdeel het in twee gelijke ballen en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot ronde lappen van ca. 25 cm doorsnee.
- Leg de lappen deeg op een ingevette bakplaat en schep het groentemengsel op een helft van de cirkels.
- Verdeel er de plakjes mozzarella over.
- Klap het deeg over de vulling en druk de deegranden met een vork goed dicht.
- Bestuif de bovenkanten met wat bloem en bak de pizza’s ca. 20 minuten in de oven.
Recept: Tal Maes Foto: Peter Kooijman Bereiding: Jacqueline Pietrowski Styling: Isabelle van der Horst
Meer van Vriendin