Recept voor camembertfondue met rozemarijn
1 juni 2015
Een bijzondere kaasfondue met heerlijke camembert.
Een bijzondere kaasfondue met heerlijke camembert.
Borrelhapjes voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 camembert in een houten doosje
- 1 takje rozemarijn, in stukjes
- 1 teen knoflook, in dunne plakjes
- 1 el olijfolie
- 1 klein notenbrood, in hompen
- Extra: bakpapier, bakplaat
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Haal de camembert uit het doosje en verwijder de folie of het papier.
- Leg de kaas terug in het houten doosje en maak insnedes in de bovenkant.
- Steek er de rozemarijn en plakjes knoflook in en besprenkel met de olie.
- Zet het doosje met de camembert op een royaal vel bakpapier en pak in.
- Bak de camembert 20 min. in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten.
- Open het camembertpakketje aan tafel en serveer met het notenbrood.
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 20 minuten
Tip Stengels bleekselderij en reepjes paprika zijn ook lekker om te dippen in de kaasfondue.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, Zara Home.