![Placeholder](https://www.vriendin.nl/wp-content/uploads/2023/09/placeholder.webp)
Recept voor caponata: gestoofde groentesalade
Tekst: Vriendin
21 juni 2018
Een heerlijke, goedgevulde salade waar je niet genoeg van zal krijgen!
Een heerlijke, goedgevulde salade waar je niet genoeg van zal krijgen!
Voor- of lunchgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 aubergine
- 1 rode en 1 gele paprika
- 1 ui • 1 teen knoflook
- 4 tomaten
- 3-4 el balsamico-azijn
- 3-4 takjes tijm
- 50 g groene olijven zonder pit
- 1 el fijngehakte rozemarijnnaaldjes
- 1 el fijngehakte peterselie
- 1 el kappertjes
- 1 kneep citroensap
- 1-2 tl honing
Aan de slag!
- Snijd de aubergine in kleine blokjes en de paprika in stukjes.
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Kruis de tomaten onderop in en dompel ze kort onder in kokend water.
- Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in stukken.
- Bak de aubergines in een hete koekepan met antiaanbaklaag goudbruin.
- Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak 1 minuut mee. Bestrooi met zout en peper en blus af met de azijn.
- Schep de tomaat en de takjes tijm erdoor.
- Leg een deksel op de pan en stoof 10 minuten op matig vuur, tot de groenten beetgaar zijn. Roer af en toe om.
- Roer de olijven, rozemarijn, peterselie en kappertjes erdoor. Stoof nog 5 minuten.
- Breng zoet-zuur op smaak met citroensap, honing, zout en peper. Laat afkoelen.
- Serveer de caponata lauwwarm of op kamertemperatuur, met knapperig brood erbij.
Bereidingstijd: 40 minuten
Productie: Tessa Klösters. Receptuur en beeld: StockFood/BeeldigBeeld.
Meer van Vriendin