Recept voor Cappuccino-mousse van chocolade
Tekst: Vriendin
26 november 2012
Verwen je gasten met zelfgemaakte moussejes! Ze zijn er in zoveel smaken…
Verwen je gasten met zelfgemaakte moussejes! Ze zijn er in zoveel smaken…
Nagerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 3 (gepasteuriseerde) eierdooiers
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 g pure chocolade
- 3 (gepasteuriseerde) eiwitten
- 2,5 dl slagroom
- 8 chocosticks
- 4 glazen (inhoud ca. 1,5 dl)
Aan de slag!
- Klop de dooiers met de suiker en vanillesuiker met een mixer in ca. 5 minuten tot een romig mengsel.
- Breek de chocolade in stukjes, houd 25 g achter en doe de rest in een pan.
- Vul een iets grotere pan met water en zet daar de pan met chocolade in (= au bain marie).
- Verwarm het geheel en laat de chocolade smelten.
- Roer de gesmolten chocolade door het dooiermengsel.
- Klop de helft van de slagroom stijf en roer deze erdoor.
- Klop de eiwitten met een mixer in een schone kom stijf en spatel ze door het mengsel.
- Verdeel het chocolademengsel over 4 glazen van ca 1,5 dl inhoud.
- Laat de mousse in de koelkast minimaal 1 uur opstijven.
- Klop de rest van de slagroom lobbig en verdeel de room over de glazen.
- Rasp de achtergehouden chocolade fijn en strooi het over de room.
- Steek in elk glas 2 chocosticks.
- Tip: Ga je voor makkelijk? Je kunt bij grote supermarkten ook gepasteuriseerde eidooiers en eiwitten uit de koeling kopen, verpakt in cupjes.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.
Meer van Vriendin