Placeholder

Recept voor champagne-sabayon met mango

Frisse mango met een royale saus, een heerlijk dessert voor een mooie voorjaarsdag.

Frisse mango met een royale saus, een heerlijk dessert voor een mooie voorjaarsdag.

Nagerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 rijpe mango
  • 6 blaadjes verse munt, plus extra voor de garnering
  • 4 eidooiers
  • 75 g suiker
  • 150 ml champagne, prosecco of cava

 

Aan de slag!

  1. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Leg de blaadjes munt op elkaar en snijd ze met een scherp mes in ragfijne reepjes.
  3. Meng de mango en munt door elkaar en verdeel over grote glazen coupes of mooie diepe borden.
  4. Klop in een vuurvaste kom met een elektrische mixer de eidooiers met de suiker door elkaar. Voeg de champagne toe en roer alles goed door.
  5. Zet de kom op een pan met zacht kokend water (laat de bodem het water niet raken) en klop het mengsel met de mixer 5-6 minuten door tot het mengsel schuimig, dik en romig is en aan de garde van de mixer blijft hangen.
  6. Neem de kom van het vuur. Schep de warme sabayon royaal over de mango. 
  7. Garneer met wat achtergehouden munt en serveer meteen.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Tip Je kunt sabayon goed voorbereiden en koud opdienen. Zet hiervoor de kom met warme sabayon in een grotere kom (of een afwasteiltje) met water en ijsblokjes en klop ca. 5 minuten tot de saus goed is afgekoeld. De sabayon blijft in de koelkast nog ca. 3 uur goed. De saus is gekoeld minder schuimig, maar is nog steeds heerlijk.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Studio Bazar, Zara-Home.