Recept voor champignonroomsoep met geitenkaas en salie
23 mei 2015
Romige champignonsoep, lekker voor tussendoor met knapperig witbrood.
Romige champignonsoep, lekker voor tussendoor met knapperig witbrood.
Voorgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 600 g champignons
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 2 el boter
- 2 el bloem
- 150 ml droge witte wijn
- 650 ml kippen- of groentebouillon
- 10-15 salieblaadjes
- 5 el olijfolie
- 50 g walnoten
- 125 ml crème fraîche
- (versgeraspte) nootmuskaat
- 125 g zachte geitenkaas
- extra nodig: staafmixer
Aan de slag!
- Veeg de champignons schoon met een vochtige prop keukenpapier. Snijd ze in stukken, snijd 1 handvol in dunne plakjes.
- Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
- Verhit de boter in een soeppan. Fruit hierin de sjalot en de knoflook.
- Schep er de champignonstukjes door.
- Bestuif met de bloem en schep goed om.
- Blus af met de wijn.
- Schenk de bouillon erbij en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken.
- Bak intussen in een klein pannetje de salieblaadjes krokant in de olijfolie.
- Hak de walnoten grof en rooster ze kort in een droge koekenpan.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Roer er de crème fraîche door en breng op smaak met versgemalen peper, zout en nootmuskaat.
- Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met een schep geitenkaas, de rauwe champignonplakjes, de walnoten en de salie. Lekker met knapperig witbrood.
Bereidingstijd: 45 minuten
Onder redactie van: Tessa Klösters. Receptuur & beeld: Wolfgang Schardt/StockFood/BeeldigBeeld.